Інформація
Пошук

Все, що потрібно знати про алюміній

Все, що потрібно знати про алюміній

За поширеністю в земній корі алюміній займає 3-е місце після кисню і кремнію серед всіх елементів і 1-е місце серед металів. Вперше алюміній був отриманий Гансом Ерстед в 1825 році.

Завдяки комплексу властивостей, алюміній застосовується в багатьох сферах: будівництво, електротехніка, машинобудування, літакобудування, суднобудування, в транспортній і пакувальної промисловості і, звичайно ж, в харчовій. З алюмінію і алюмінієвих сплавів виготовляють апаратуру для медичної, харчової, маслоробний, цукрової, кондитерської і пивоварної промисловості. Ще однією перевагою алюмінію є те, що він не проникний для ультрафіолетових променів, які разрушаютвітаміни і мікроелементи, що знаходяться в продуктах харчування. Використовується при виробництві кришок, банок для безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, упаковок різних продуктів, фольги для запікання, а також посуду для приготування та особистого використання.

Оскільки алюміній є одним з кращих провідників тепла, то посуд з нього, завдяки рівномірному нагріванню, дозволяє краще готувати їжу. Термоаккумулирующего властивості посуду значно знижують час приготування продуктів і, відповідно, дозволяють зберігати корисні речовини.

Оскільки алюміній несприйнятливий до хімічних і механічних впливів, алюмінієвий посуд тривалий час зберігає первинний зовнішній вигляд. Широке поширення алюмінієвих виробів у побуті та виробництві змушує Світової організацію охорони здоров'я вивчати і контролювати вплив алюмінію на здоров'я людини. Дослідження показали, що кількість алюмінію, що потрапляє в організм з їжею (за умови, що ви готуєте щодня в алюмінієвій каструлі, їсте алюмінієвої ложкою з алюмінієвої миски), мізерно мало і складає 1,7 мг в день при допустимій дозі, визначеної ВООЗ, 60 мг в день.

5543